Veel gestelde vragen

VEEL GESTELDE VRAGEN

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen aan 2bZen.

BESTELLING, LEVERING EN ORDER

Wat is de levertijd?
We streven ernaar om bestellingen binnen 3 dagen bij je in huis te hebben. We werken iedere dag om alle bestellingen dezelfde dag nog te verzenden.

Wat zijn de verzendkosten?
De producten worden verzonden met DHL/ DHL Parcel/ Post NL.
Per product hebben we een selectie gemaakt of het door de brievenbus kan of in een pakket verzonden moet worden.
Brievenbuspost: €1.95
Pakketpost: €6.95

België/ Duitsland
Brievenbuspost: € 7.50
Pakketpost: € 13,95

De internationale verzendkosten staan vast ongeacht het bedrag van de order. Tijdelijke acties waarbij geen verzendkosten worden berekend, gelden uitsluitend voor adressen in Nederland.

Orders naar Belgie en Duitsland kunnen helaas niet op zaterdag worden bezorgd.

Na het plaatsen van uw bestelling wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van de status van uw bestelling.

Kan ik per telefoon of e-mail bestellen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk, je kunt alleen via de webshop bestellen. Het systeem is eenvoudig en gebruikersvriendelijk, maar mocht je nog vragen hebben over hoe je online bestelt, neem dan contact op.

Krijg ik altijd een bevestiging als ik mijn order plaats?
Ja, als je online bestelt ontvang je een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Zodra jouw order verzonden wordt, krijg je hier ook een mailtje van en daarin bevind zich ook het retourformulier.

Ik heb per ongeluk een verkeerd product besteld, kan ik dit nog wijzigen/annuleren?
Stuur een e-mail of bel 0118 – 465701 en dan wordt het opgepakt.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Ideal (Rabobank, ABN AMRO, Fortis, Postbank, SNS Bank), Paypal en op factuurbasis (verzending vindt plaats nadat het gled op onze rekening is bijgeschreven).

Waar kan ik de handleiding van de warmtezak terugvinden?
Om de warmtezak zelf zit een wikkel. De wikkel is voorzien van een duidelijke handleiding aan de binnenzijde. De handleiding is ook op te vragen per e-mail. Stuur een mailtje naar info@2bZen.nl.

Zijn er extra geuren zoals Lavendel toegevoegd?
Nee, er zijn geen extra geuren toegevoegd. De warmteak kan in het begin enigszins vochtig aanvoelen en een zurige geur hebben. Dit neemt af na enige malen gebruik.

Kan de warmtezak ook als koudekompres dienen?
Ja, dat kan. Leg de zak in dit geval in de vriezer of koelkast verpakt in een plastic zak voor minimaal drie uur.

Is de warmtezak veilig om te gebruiken?
Het is van belang dat je goed de handleiding leest en de adviezen opvolgt. Blijf goed het aantal Watt van de magnetron in de gaten houden en de tijd die u instelt. Blijf bij de magnetron in de buurt en controleer de warmte van de warmtezak voor gebruik. Nadat de warmtezak is gebruikt, het altijd helemaal af laten koelen voordat je opnieuw verwarmt. Overschrijding van de opwarmtijd of temperatuurinstelling leidt niet tot een langere warmteafgifte, maar kan schroei- en brandschade veroorzaken.

Maakt het uit hoe de Warmtezak in de magnetron ligt tijdens het opwarmen?
Het is belangrijk dat de warmtezak uitgestrekt ligt en niet in elkaar gevouwen. De meeste magnetrons hebben een draaiplateau wat zorgt voor een gelijkmatige opwarming. Heeft u dat niet, draai halverwege de opwarmtijd de warmtezak om.

Waarom is dewWarmtezak gevuld met tarwe en niet met bijvoorbeeld kersenpitten?
Tarwe voelt zachter aan dan kersenpitten en ligt veel prettiger in uw nek, buik of rug. Qua opwarmtijd of vasthouden van warmte is er geen verschil.

Gaat de tarwe schuiven in de binnenhoes?
Nee, de tarwe blijft gelijkmatig verdeeld omdat de binnenzak verdeeld is in 8 vakken en in elk vak zit +/- 125 gram tarwe. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Welke vulling zit er in een warmtezak?
De warmtezak is gevuld met tarwe. Tarwe heeft de eigenschap om zowel warmte als kou vast te houden. De warmtezak bestaat uit een binnenzak en een buitenhoes. De binnenzak is verdeeld in acht vakken, ieder vak is gevuld met tarwe. De buitenhoes is afneembaar en kan in de wasmachine.

Hoe warm je een warmtezak op?
De warmtezak wordt opgewarmd in de magnetron. Leg de warmtezak in je magnetron en stel het vermogen in op maximaal 500 Watt en verwarm de warmtezak 2 minuten. Controleer altijd de warmte van de warmtezak voor gebruik. Is de gewenste temperatuur nog niet bereikt, verleng dan de opwarmtijd in stappen van 25 seconden. Opwarming in de oven wordt afgeraden.

Hoe lang geeft de warmtezak warmte af?
Een warmtezak blijft ongeveer 45 minuten warmte afgeven.

Hoe lang gaat een warmtezak mee?
Dit hangt af van hoe vaak je de warmtezak gebruikt. Een warmtezak kan keer op keer opnieuw opgewarmd worden in de magnetron (laat een warmtezak wel eerst volledig afkoelen, voordat je de warmtezak weer opwarmt). Het advies is om regelmatig met bijvoorbeeld een plantenspuit de warmtezak te bevochtigen of plaats in de magnetron een kopje water tijdens de opwarming. De waterdamp voorkomt uitdroging van de tarwekorrels en bevordert een langere levensduur.

Wat is de afmeting van de warmtezak?
 70 x 20 cm Dit is in vergelijking met de meeste standaard pittenzakken behoorlijk lang. De lengte heeft als voordeel dat je de warmtezak heerlijk in je nek, op je schouders, rug, buik of voeten kan leggen.

2bZen is op dit moment gesloten. Orders zullen niet worden verwerkt! Sluiten